Opgradering af php og perl

brænde og briketter fra perlcritic

Så har vi fået opgraderet vores webhosting server her på The eyes have it ved hjælp af Brian fra Perl Critic som var venlig nok til at give en hånd med og få opgraderet vores php og perl moduler så de passede til den nyeste version af Apache som er det system vores site køre på.

I forbindelsen med opgraderingen giver det også muligheder for masser af nye tiltag og muligheder, nu kan vi f.eks. køre alle de nyeste Perl og CGI scripts samt andre typer af client side scripts. I sidste uge snakkede jeg med Jens fra Brænde og Briketter som også have fået opgraderes deres hjemmeside med nyeste version og efterfølgende fået lagt en masse nye scripts in på deres hjemmeside. Nu kan folk f.eks. søge i deres udvalg af briketter og filtrere efter alle mulige parametre som er med til at give brugerne en bedre oplevelse når de de er der inde for at købe briketter eller brænde. Derudover er hastigheden på produkt visningen blevet forbedret med cirka 50% og masser af funktioner omskrevet så den nu også bruger 25% mindre hukommelse.

Alt dette er ikke noget som vi har brug for endnu her på The Eyes Have it, men jeg har lidt gået og leget med tanken om på et tidspunkt at få lagt en webshop på med salg af ure og smykker og hvis det bliver aktuelt så skal vi bestemt have implementet nogle af de tiltag som de har fået lavet på Brænde og Briketter da de jo helt sikkert også vil være relevante for os.

Lige nu arbejder vi her på hjemmesiden på at optimere load hastigheden så siderne vises endnu hurtigere hos jer brugere. De nye Perl og PHP opdateringer hjælper lidt på det men ikke helt nok, så derefter er vi i fuld gang med at flytte alt over på Google Page Speed som skulle kunne cache noget af indholdet og så vises det fra den server som er nærmest dig og dermed forbedre load hastighederne en hel del. Vi regner med at disse optimeringer og opgraderinger er klar inden for de næste 10 dage og der så efterfølgende vil kunne mærke en forskel i hastigheden når du besøger vores hjemmeside.

Ang. mine tanker om at installere en webshop herpå kommer det nok til at tage en hel del tid inden det bliver relevant. Jeg har muligheden for at få fat i produkterne til en god pris via nogle af vores samarbejdspartnere og venner men det vil så kræver et helt nyt design og muligvis at vi skal over i et andet system som f.eks. Magento eller Joomla da de shopping moduler som p.t. fås til WordPress er temmelig begrænset og ikke helt falder i min smag. Jens fortalte at de skiftede fra en WordPress løsning til et Magento system på Briketter og Brænde kostede det dem over 75.000 hvilket er lidt over mit nuværende budget så det kommer nok til at tage lidt tid inden vi ser en sådan webshop her på siden. Jeg har dog ikke afvist ideen og vil løbende arbejde videre med den og se om det ikke på et senere tidspunkt bliver muligt. Det er i hvert fald noget som jeg ser meget frem til og syntes kunne være utroligt spændende at arbejde med.


« (Previous Post)
(Next Post) »


© 2018 Fashion, ure og smykker fra The EyesHave IT