Herre ure

Herreure er et af de få smykker som de fleste mænd gladeligt vil bære og stolt vise frem. Groft sagt kan man opdele herre ure i 5 forskellige kategorier.

Indstrument til at se hvad klokken er
Rigtig mange mænd bruger hovedsagligt deres ud som et redskab til at holde styr på klokken med. Her er prisen ofte en vigtig faktor og impuls køb kendetegner ofte denne kategori. Ofte falder manden over et pænt ur til en fornuftig pris og ender med at købe det selvom han måske ikke havde planlagt at købe et ur inden han tog hjemmeside. En ret stor del af denne kategori er kopi ure, f.eks. Rolex ure købt i tyrkiet eller bulgarien på en ferie.

Designer Uret
Designer uret købes af manden der går op i stil og mode, det er for manden der mangler et bestemt ur til at gøre sin stil komplet og her er ting som specielle funktioner, garanti og service ofte mindre vigtigt. Vi finder et stort udvalg af flotte designer herreure i mærker som Diesel, Police eller Hugo Boss.

Ur entusiasten
Her er det sjællent tale om køb af nye ure men ofte gamle klassikere. Ting som kvalitet og teknik er det vigtigste og det må som regel gerne være et ur som er utroligt præcist. Ur entusiasten har sjællent kun et enkelt eller 2 ure men ofte en hel samling liggende.

Uret som redskab
Mange vælger også et ur ud fra et specifikt behov de har. Det kan f.eks. være et dykkerur til en dykker, et løbe ur til en sportsmand eller et af de nye smartwatches til den moderne teenager som ønsker at flytte funktionerne fra sin mobiltelefon op til håndledet. Her er det som regel ikke præcision eller design der spiller mest ind, men ting som pris og funktionalitet.

Blære uret
Mange mænd, især forretningsmænd køber ofte de mere kostbare ure som f.eks. Rolex eller Breitling hovedsagligt for at vise andre at man da sagtens kan smide en 50-80.000 efter et ur som ikke har andre formål end at se godt ud på håndleden og i nu og næ fortælle hvad klokken er. Ofte prøver de at bortforklare sig med at de har købt uret for det flotte design og dets præcision men i langt de fleste tilfælde er  det et middel til at udstråle succes.

Så overvejer du at købe et ur som gave til en anden er det vigtigt at man ved i hvilken kategori modtageren passer ind i, køber man f.eks. et 2000 kroners Police ur til manden som har 2 Rolex liggende i komoden, vil det næppe gaven han elsker. Køber man derimod et vintage Asprey ur til Ur entusiasten kunne det sagtens tænkes at blive et stort hit. Så overvej nøje formålet med uret frem for blot at købe ur uden at have tænkt over. Ure er ikke blot smykke eller en tidsmåler men en genstand som kan opfylde flere formål.

© 2018 Fashion, ure og smykker fra The EyesHave IT